idézet debreceni tánciskola tánciskola debrecen

Ismerkedjen meg a világ legkedveltebb táncstílusaival tánciskolánkban

A tánciskolában számos táncformát oktatunk, az országban egyedülállóan magas színvonalon. Az oktatott táncok eredete, alapjai és az általuk elsajátítható mozgáskultúra meglehetősen változatos.

A mozgás szeretete

A szamba afrikai eredetű népi tánc, amely mai formájában Brazíliában formálódott ki – jellegzetes mozdulatai a láncokat viselő rabszolgák táncát idézik. A csacsacsa mesterségesen, a rumbából és a mambóból megalkotott latin-amerikai versenytánc, míg a rumba hagyományos kubai páros tánc. A pasodoble szintén elsősorban versenytánc, amely bikaviadalt jelképez, a bika és a matador küzdelmét jeleníti meg a táncban.

Az angol és a bécsi keringő, illetve a slowfox nem latin jellegűek, elsősorban a művészi koreográfiára alapoznak, míg a quickstep, bár szintén hagyományos szalontánc, gyorsabb és erőteljesebb mozgásokból áll.

A tánciskola számára mindezek mellett a legfontosabb természetesen a mazsorett, amelyet számos csoport tanulói tanulnak immár több mint egy évtizede, s itt használják egyedül a Feeling tánciskola által előállított tollas eszközöket hozzá. Emellett lehetőség van balett tanulására is.

Profiktól, profikkal – Feeling Táncstúdió

Az iskola táncoktatói mind magasan képzett szakemberek, sokévnyi táncolással és tánctanítással a hátuk mögött. Dolgoznak a Feeling számára táncművészeti főiskolát végzett profik, táncpedagógusok, szakképzett mazsorettoktatók. A Feeling igen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a különféle táncok elsajátítása ne csak jó hangulatban teljen, de egyben magas szintű tudással gazdagodjanak a tanulók, minőségi oktatás révén.

A tánciskola számos zenekarral is együttműködik, számos fellépésükön általában ezen társaságok egyike biztosítja a talpalávalót. A közreműködő zenekarok közé tartozik a Derecskei Ifjúsági Fúvószenekar, a Debrecen Big Band, a Pesterzsébeti Lajtha László AMI Ifjúsági Fúvószenekar és a Hajdúszoboszlói Ifjúsági Fúvószenekar is. Mindezek az együttesek rendkívül nagy segítséget nyújtanak az iskola számára.